Overslaan en naar de inhoud gaan

Interventies en methodisch werken

Interventies zijn de werkwijzen die je als professional inzet om cliënten te helpen hun doelen te bereiken op het gebied van functioneren, participatie en welzijn. De interventiedatabank bevat beschrijvingen van interventies. Er is bewust gekozen voor  het begrip ‘interventie’, omdat dit een breed begrip is. Methodieken en methoden vallen hier ook onder. Interventies zijn doelgerichte en systematisch (beschreven) werkwijzen.

Iedere interventie beschrijft welke doelen bereikt kunnen worden, voor wie de interventie is, welke stappen worden genomen, welke professionals zijn betrokken en welke materialen nodig zijn. Ook beschrijft de interventie wat er bekend is over de werkzaamheid van de interventie. Zo is op eenduidige wijze inzichtelijk wat professionals, cliënten en anderen, zoals betrokkenen van de cliënt, kunnen verwachten.

Nieuwe ontwikkelingen

De interventiedatabank is volop in ontwikkeling. Met het erkenningentraject kwalificeren we kennis, ondersteunen we de doorontwikkeling en moedigen we het gebruik van erkende interventies aan. Regelmatig worden nieuwe interventies toegevoegd aan de databank. Wil je meer weten over deze databank? Bekijk dan de filmpjes, lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op op: info@kennisoverzien.nl