Overslaan en naar de inhoud gaan

Integratieve Therapie voor Gehechtheid en Gedrag (ITGG)

In het kort

Doel
Verminderen van gedragsproblemen als agressie tegen begeleiders, zelfverwonding en sterk teruggetrokken gedrag. ITGG werkt aan een gehechtheidsrelatie met opvoeders / begeleiders.
Doelgroepen
Kinderen 12-18 jaar
Kinderen 4-12 jaar
Soort
Training
Aanpak
Psychotherapeutische behandeling en gedragstherapie
Erkenning
Goed onderbouwd
Onderbouwing
Downloads

Doelgroep

De psychotherapeutische behandeling ITGG is bedoeld voor kinderen (van 9 maanden tot 18 jaar) met een ernstige verstandelijke en/of visuele beperking en ernstige problemen met gehechtheid en gedrag.

Doel

De behandeling is gericht op het verminderen van gedragsproblemen als agressie tegen begeleiders, zelfverwonding en sterk teruggetrokken gedrag. ITGG werkt daarvoor allereerst aan het opbouwen van een gehechtheidsrelatie met opvoeders en begeleiders.

Aanpak

De behandeling bestaat uit drie fasen: gehechtheidstherapie, gedragstherapie en ten slotte generalisatie: het toepassen van wat een kind heeft geleerd in het dagelijks leven. Daarbij worden ouders en begeleiders betrokken. Gedurende een jaar zijn er elke week drie sessies van een uur.

Voorwaarden voor uitvoering

Er is een behandelprotocol en een dvd ‘Gehechtheid: een psychotherapeutische behandeling’.

Uitvoerend medewerkers dienen de 'Basiscursus Gehechtheidstherapie' succesvol afgerond te hebben. Deze training bestaat uit tien dagdelen. Vervolgens is er een praktijkcursus. De praktijkcursus bestaat uit 12 bijeenkomsten.

Contactgegevens

info@kennisoverzien.nl

Geef je mening!