Overslaan en naar de inhoud gaan
25 juni 2024

Kennis Over Zien aanwezig op conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’

Op woensdag 12 juni vond de jaarlijks terugkerende conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ plaats in het volledig vernieuwde NBC Congrescentrum. Dit jaar stond het thema ‘Een andere kijk op afhankelijkheid, eigen regie en van betekenis zijn’ centraal. Door middel van lezingen, workshops en een informatiemarkt kunnen zowel professionals als ouderen inspiratie en kennis op doen.

logo van conferentie 'Een Nieuwe Generatie Ouderen Langer Thuis'

Kennis Over Zien was aanwezig op de informatiemarkt met een vernieuwde stand. We hebben de bezoekers veel informatie kunnen geven over Kennis Over Zien en wat we gezamenlijk als visuele sector aan kennis delen. Een belangrijk aandachtspunt van de stand was het boek ‘Nog niet uitgekeken’, speciaal geschreven voor ouderen en hun omgeving die te maken krijgen met verminderd zicht. Deze uitgave is speciaal geschreven voor ouderen en hun omgeving die te maken krijgen met minder zicht. Diverse bezoekers, zowel ouderen als naasten of verzorgers, herkenden zich volledig in de praktische een emotionele kant van het verlies van zicht. De boekenlegger en de flyer vonden gretig aftrek.

Stand van Kennis Over Zien op de markt bij conferentie 'Een nieuwe generatie ouderen langer thuis'

Met de demonstratie van ‘het digitale huis’, konden bezoekers zien welke kleine aanpassingen in en om huis al een groot verschil kunnen maken, voor als je te maken krijgt met minder zicht. Uit de gesprekken bleek dat het toenemende aantal ouderen met minder zicht goed merkbaar is bij bedrijven en instanties. Zorgorganisaties en woningbouwverenigingen gaven aan dat ze nog niet voldoende toegerust zijn om hier mee om te gaan. Tijdens de gesprekken konden we veel mensen informeren over de kennis op ons platform en de specialistische kennis van de consortiumpartners. 

Post op social media
Uit

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op.