Overslaan en naar de inhoud gaan
25 september 2023

Webinar ‘Een toegankelijke reis loont’ op 5 oktober 2023

Visueel beperkte mensen die zelfstandig reizen zijn meestal aangewezen op het openbaar vervoer. In de trein en op stations redden ze zich meestal goed, maar zodra ze het stationsgebouw verlaten blijkt toegankelijkheid vaak een probleem. Op 5 oktober 2023 vindt in het kader van de Week van de Toegankelijkheid een gratis webinar over dit onderwerp plaats, in samenwerking met kennisplatform CROW en samenwerkingsverband voor OV-beleid DOVA.

Frouck de Boer en Guus Janssen schreven vanuit Kennis Over Zien de handreiking Toegankelijke Stationsomgevingen. Deze handreiking biedt kaders om tot een toegankelijke en bruikbare omgeving te komen. Daarnaast inspireert de handreiking en daagt deze je uit om te ontwerpen vanuit de principes voor visuele toegankelijkheid. De tips uit de handreiking komen ook tijdens het webinar op 5 oktober aan bod.

Inhoud van het webinar

Op donderdag 5 oktober organiseert kennisplatform CROW samen met Kennis Over Zien en samenwerkingsverband voor OV-beleid DOVA het gratis webinar ‘Een toegankelijke reis loont’. Van 10.30 tot 12.00 uur nemen verschillende experts je mee in de wereld van toegankelijke stationskwartieren en wat er nodig is om deze te maken. Naast onze Handreiking Toegankelijke Stationskwartieren wordt het DOVA-project ‘stationstopologie’ over toegankelijkheidsdata in het webinar besproken. Om iedereen aan de samenleving te laten deelnemen is de toegankelijkheid van het verkeers- en vervoerssysteem en de openbare ruimte tenslotte enorm belangrijk. 

Geschikt voor alle betrokkenen in het ontwerpproces

Zowel het webinar als de handreiking Toegankelijke Stationskwartieren is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpproces rond stationskwartieren (de ruimte rond stations), zoals gemeenteambtenaren, beleidsmakers, architecten en ontwerpers.

Aanmelden voor het webinar

Wil je het gratis webinar op donderdag 5 oktober a.s. bijwonen? Meld je dan nu aan bij het CROW door op de knop hieronder te klikken.

Aanmelden voor webinar 'Een toegankelijke reis loont'