Overslaan en naar de inhoud gaan
28 november 2023

Presentatie op najaarssymposium Vereniging voor Revalidatie bij Slechtziendheid

Op dinsdag 28 november 2023 geven Gerjanne Zielman, maatschappelijk werker bij consortiumpartner Bartiméus, en Evert Riphagen, ervaringsdeskundige, een presentatie op het najaarssymposium van de Vereniging voor Revalidatie bij Slechtziendheid (VRS). De presentatie van Gerjanne en Evert gaat over het begin 2024 te verschijnen boek ‘Nog niet uitgekeken’, over ouderen met een visuele beperking.

Met de vergrijzing van de maatschappij groeit ook het aantal mensen waarbij het zicht afneemt. Waar zij vroeger alles in één oogopslag zagen, is dat nu door uiteenlopende oogaandoeningen drastisch veranderd. Binnen Kennis Over Zien hebben professionals én ervaringsdeskundigen samen gewerkt aan het boek ‘Nog niet uitgekeken – inspiratie voor mensen die met minder zicht ouder worden’. Het boek is gericht op ouderen en hun naasten, maar is ook waardevol voor professionals omdat het een kijkje biedt in het leven van een oudere met een visuele beperking. Tijdens het VRS-symposium worden de aanwezigen alvast meegenomen in de highlights van deze publicatie.

Ouder worden met een visuele beperking

Het is dus nog even wachten tot het boek ‘Nog niet uitgekeken’ verschijnt. In de tussentijd vind je het misschien interessant om ons kennisdossier over ouder worden met een visuele beperking te bekijken. Je vindt hier informatie over het herkennen van visuele problemen bij ouderen, maar ook tips over communicatie en het dagelijks leven thuis met een visuele beperking. Daarnaast is er kennis te vinden over de emotionele kant van het afnemende zicht, ook wel ‘levend verlies’ genoemd. Op deze onderwerpen wordt in het nog te verschijnen boek uitgebreider ingegaan.

Publicatie ‘Nog niet uitgekeken’

Het boek ‘Nog niet uitgekeken’ wordt begin 2024 verwacht. Houd deze website en onze LinkedIn pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van de publicatie!

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact op.