Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouder worden

Afbeelding met twee illustraties. De bovenste is een illustratie van een ouder echtpaar. De dame draagt een bril. Het echtpaar kijkt blij naar een tablet die de vrouw in haar hand heeft. Op de tablet zie je een jongen en een meisje, ze zwaaien. Op de onderste illustratie zie je vier oudere mensen, ze lopen achter elkaar. Drie van hen wandelen met nordic wandelstokken. Een dame in het gezelschap loopt op de tweede plaats. Ze heeft een zonnebril op en loopt met een geleidestok.

Visuele problemen kunnen op elke leeftijd ontstaan. Soms geven mensen zelf niet aan dat hun zicht achteruitgaat. Dan is het belangrijk dat mensen in hun omgeving alert zijn op gedragskenmerken die kunnen wijzen op slechtziendheid. Herkennen van visuele problemen is helaas niet altijd eenvoudig. Zeker niet als een visuele beperking langzaam ontwikkelt of er altijd al is geweest.

Op deze pagina vind je praktische informatie over het herkennen van visuele problemen, het leven met een visuele beperking, adressen en hulpmiddelen.